L’equip de l’Esclat

Jan Badia

Jan badia

Sobre

M’inicio amb el clarinet als 8 anys a l’Escola de Fonollosa, entrant als 9 al Conservatori de Música de Manresa. Realitzo el grau elemental i mitjà amb Joan Plaja i posteriorment també amb el professor Francesc Navarro. A l’any 2019, començo els estudis al Conservatori Superior del Liceu amb Isaac Rodríguez en l’especialitat d’interpretació (actualment estic cursant en el segon curs). Des del 2019, estic aprenent a tocar l’acordió diatònic de forma autodidacta.

Sóc amant de la natura i tot el que l’envolta. Amb una gran capacitat d’adaptació i empatia. M’agrada l’aprenentatge constant.

David Martell

David Martell 2020

Sobre

Nascut a Manresa, el 20 de desembre del 1973.

Inicia els estudis musicals al Conservatori de Manresa i posteriorment completa els estudis superiors de música clàssica al Conservatori Municipal de Música de Barcelona (especialitats de piano i solfeig). Amplia coneixements de música moderna a escoles com l’Esclat, el Taller de músics i més endavant obté el títol superior de jazz a l’ESMUC. Ha estudiat amb professors com Lluís Roselló, Ramon Coll, Yiya Díaz, Manel Camp, Llibert Fortuny, Joan Albert Amargós i Lluís Vergés, entre d’altres.

Ha rebut diferents guardons: Menció d’honor de piano (1991), Premi d’honor d’Harmonia (1998), 2n premi en el concurs d’interpretació musical Arjau (2002) i 1r premi en el concurs de composició “Paquita Madriguera” (2008) amb la seva obra simfònica: “Laberint enigmàtic”.

Com a compositor ha escrit unes 500 peces musicals: obres per a piano, cambra, grups de jazz, 2 obres simfòniques (“Laberint enigmàtic” i “Fantasia oriental per a piano i orquestra”) i 4 cantates (“Ui, sí quina por!”, “El món és prou gran”, “Unes colònies d’aventura” i “Patuflash”). També ha posat música als documentals “La travesía” i “La revolta del burots” i ha escrit la música per a les obres de teatre “Com us deia… el rei està fotut” , “Estimat Agustí”, “Mestre Oleguer”, “Barrock shop” i els musicals ”la Llavor”, “Tabals de foc” i “Xocwitx, la bruixa d’Edimburg”. Ha musicat la sèrie de poemes per encàrrec “Encanteris”, “Drapets al sol”, “Visca l’amor”, “Bon vent i barca nova”, “Frivolitats” i “l’Hora Foscant” juntament amb actors com Joan Crosas, Aina Huguet, Ivan Padilla, Alícia Puertas, Jaume Costa, “Titot”, Sònia Moya… També ha arranjat, dirigit i tocat diversos musicals i forma part de diferents grups de jazz, entre els quals “Odd Trio”, amb qui van editar el seu primer CD: “Orgànic” (2004). També forma part dels espectacles “Cançons des del mirall” amb la cantant Elisabet Soler i “Homenatge a Edith Piaf”, “Músiques d’arreu del món” i “Boulevard de la chanson française” amb la cantant Núria Cols, “Un repertori de saldo” amb Lluís Barrera i Jordi Gener,…També ha format part del grup de pop “Abrília”.

En la vessant pedagògica, des de l’any 1996 és professor a l’escola de música Esclat de Manresa i des de l’any 2000 també imparteix classes a l’Escola Municipal de Música d’Artés. Actualment també és professor de piano a l’escola primària de Fonollosa.

 

Laia Tatjé

Laia Tatjé

Sobre

Nascuda a Manresa l’any 1996, s’inicia al piano a l’escola l’Espill i als 9 anys entra al Conservatori Municipal de Música de Manresa amb la professora Carme Botifoll. L’any 2014 també rep classes de Katia Michel i obté el títol de Grau Professional amb una beca a l’excel·lència. L’any 2015 entra a l’ESMUC a l’especialitat d’Interpretació de Piano Clàssic amb Adolf Pla. Actualment l’està acabant.

És membre del grup musical Sèlia, ha co-creat l’espectacle El tango de Piazolla amb el Quilombo Quintet, ha creat part de la música de l’espectacle Somins de l’esbart Grup de Dansa Cor de Catalunya i ha composat la banda sonora del curt-metratge A la utopia.

Com a docent ha co-digit la coral Geroni de Moragues de la fundació AMPANS durant dos anys, dóna classes de piano a l’escola l’Antàrtida i també classes particulars des de fa cinc anys entre Manresa i Barcelona.

La Laia també s’ha format en dansa clàssica i contemporània des de petita a l’escola de ballet Olga Roig. Posteriorment a Barcelona a l’escola AREA, Eulàlia Blasi, ESDM i a l’escola Sa Nau. Ha format part de l’espectacle Éxodo del coreògraf xilè Mauro Barahona com a ballarina i també ha coreografiat i interpretat la Partita número 1 de J.S.Bach en un treball d’investigació amb la seva companya i pianista Joina Canyet.

David Solernou

Foto David Solernou

Sobre

Comença els seus estudis als sis anys a la Fundació Cerdans Sallés de Santpedor sota l’ensenyament de Ferran Cerdans que l’inicià amb la trompeta. Als catorze anys va seguir els estudis al Conservatori Municipal de Música de Manresa on hi cursà el Grau Professional de Trompeta amb el professor Joan Arnau i posteriorment és acceptat al Conservatori Superior de Música del Liceu on estudia el Grau en interpretació de trompeta clàssica amb el professor Josep Antoni Casado.

En el transcurs dels seus ensenyaments ha estat membre de l’orquestra d’alevins de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, la Jove Orquestra de l’Auditori de Girona i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya on ha pogut ser dirigit per diferents directors.

Des de l’any 2009 ha format part de diferents formacions professionals del nostre país com: Cobla Orquestra Internacional Amoga, Cobla Jovenívola d’Agramunt, Cobla Marinada o Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona. Actualment és trompetista a la Cobla Orquestra Selvatana i professor de trompeta a: Àrtic Música ( BCN) , Trémolo ( BCN) i a l’Aula de Trompeta de Ponts. 

Anna Clarena

Foto Anna Clarena

Sobre

Inicia els estudis de violí a l’Escola de Fonollosa amb la professora Carme Tobias. Segueix els estudis de violí al Conservatori de Manresa amb els professors Dolors Casas i Jordi Humet obtenint el Títol Professional de violí. Més endavant rep classes de perfeccionament amb les professores Eva Graubin, Tatiana L. i de Gonçal Comellas. Ha format part de l’Orquestra del Berguedà, del DuetArt i ha estat membre del grup de música pop Abrília. Ha estat violinista en les formacions que han acompanyat diferents musicals de la comarca com Mestre Oleguer, El món és prou gran, Xocwitch (la bruixa d’Edimburg), Oliver Twist, entre d’altres.

Professionalment està treballant com a docent a l’Escola Municipal de Música d’Artés on hi exerceix classes de violí, orquestra i sensibilització. També forma part del projecte social, comunitari i integrador d’apropament de la música als infants amb pocs recursos en aquesta localitat. Paral·lelament és professora de violí a l’Escola de Fonollosa (de la qual n’és coordinadora del projecte de música que s’hi desenvolupa).

Arnau Martín

Arnau Martín foto

Sobre

Nascut a Súria el 1995.

Comença fent classes a l’Escola Municipal de Música de Súria des de ben petit fins als 18 anys, a partir de llavors segueix els seus estudis al Taller de Músics i posteriorment a l’EMM “Cal Moliner” de Sallent (amb Pepe Balasch), abans d’accedir al grau superior.

L’any 2016 accedeix a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) on hi està cursant el grau d’ Interpretació en l’àmbit de Música Moderna, en l’especialitat de guitarra elèctrica ( amb Jesús Prieto “Pitti”, Dani Pérez), improvisació i combos amb Ignasi Zamora, Pep Pérez Cucurella, Gary Willis, Gorka Benítez, Mario Rossy, etc. També harmonia, arranjaments i composició de Jazz i la Música Moderna  amb Pep O’Callahan, Néstor Giménez i Lluís Vergés.

Des de l’adolescència ha tocat amb diverses bandes de versions locals.

Actualment és el guitarrista de la banda que acompanya a l’artista osonenca “Ju” (Judit Puigdomènech) en els seus dos discs en directe (“El món es Mou” i “Bandera Blanca”), enregistrant també les guitarres d’aquest segon.

També forma part del duet de guitarra i veu “Àrnica”, amb la cantant Carla Galiot.Forma part del quartet bagenc de groove / jazz-fusió “Mamba Charmers”.

 

Xavier Serra

Xavier Serra

Sobre

Nascut a Manresa l’any 1994.

Va començar els seus estudis a l’Escola de Música Esclat de Manresa amb 18 anys. De més jove ja tocava la guitarra, i el 2012 va formar el grup Arlet, actualment encara en actiu.

Des del 2016 és integrant de la coral En Clau de Bages, i ha format part de vàries formacions musicals espontànies.

Va formar part del grup de percussió Batrakes de Manresa. També és dansaire de l’Esbart Manresà des dels 6 anys, i des del 2015 mestre de dansa del grup juvenil.

Des del 2013 fa classes de guitarra en escoles i particulars. Actualment, estudiant de Fisioteràpia a la FUB de Manresa.

Alba Flores

Alba Flores

Sobre

Nascuda a Berga l’any 1998. Inicia els seus estudis musicals a l’Escola Municipal de Música de Berga amb el professor de piano Marcel Escarré, on finalitzarà el nivell mitjà el 2016. Posteriorment inicia els estudis superiors de piano al Conservatori del Liceu de Barcelona en l’àmbit d’interpretació amb el professor Albert Attenelle.

També ha rebut formació en el curs intensiu del Centre de Formació Pianística Especialitzada Musikeon a València amb els professors Pablo Gómez y Luca Chiantore.

També està participant en el curs de Voice Craft de l’Olga López i ha realitzat el Seminari de Cant Coral a càrrec de Basilio Astúlez.

Actualment està estudiant el grau universitari d’Educació Primària a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Anna Soler

Anna-Soler

Sobre

Comença els estudis musicals a l’Esclat al 1977, posteriorment estudiarà al Conservatori de Manresa (Richard Talkowsky) i acabarà el grau professional al Conservatori de Barcelona l’any 1995 (Eulàlia Nosas i Pere Busquets). Ha estudiat també cant (Joana Banyeres 1997 grau professional) i Saxo (Jaume Badrenas 2001 grau professional). Llicenciada en Història de l’art per la UAB (1993).

Artisticament ha format part d’orquestres, quartet, big band i té una llarga trajectòria en el món coral amb l’orfeó Manresà i el quartet Jazzveu i l’Esclat Gospel Singers.

Ha realitzat nombrosos cursets de formació en totes les matèries en que treballa.

Ha treballat a les escoles de música de Fonollosa, Sallent, St. Joan de Vilatorrada i l’Espill de Berga.

Des de 1992 treballa a l’Esclat impartint violoncel, cambra, iniciació, Sami i llenguatge, d’on forma part de l’equip de coordinació i n’és cap d’estudis des de 2005.

Ariadna Padró

ariadna

Sobre

Finalitza el Grau Superior de Violí al Conservatori Superior de Música de Barcelona amb Eva Graubin. Posteriorment realitza un post-grau a la Universität für Musik un Darstellende Kunst Graz (Austria) amb Maighréad Mc Crann i un segon al Conservatori del Liceu amb Corrado Bolsi.

 També ha rebut classes del Quartet Casals com a integrant del trio Alquímia, amb el que ha realitzat nombrosos concerts arreu de l’estat.

Ha estat membre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i la Joven Orquesta Nacional de Espanya. Ha col.laborat també amb l’ Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu de Barcelona , l’Orquestra Nacional d’Andorra, la Filarmonía de Galicia, la Orquesta Sinfónica de Galícia, Barcelona 216, Murtra Ensemble, l’Orquestra Barroca Catalana, l’Acadèmia 1750, la Camerata Eduard Toldrà (concertino), l’Orquestra de Cambra de Granollers, la Camerata 432, etc.

Ha realitzat varis enregistraments amb diverses formacions. Sota el Segell Ars Armonica, l’any 2008 enregistra un primer CD de música de cambra i el 2010 un segon amb el Trio Alquímia.

També ha treballat varis anys en el camp de la pedagogia. Actualment és professora de violí del Centre de Pedagogia Activa “Esclat” i del Conservatori Municipal de Música de Manresa.

Pep Torras

Pep Torras foto

Sobre

Comença els estudis musicals amb Filomena Comellas per a ingressar el 1975 a l’Escolania de Montserrat sota la direcció del pare Ireneu Segarra. Segueix després al Conservatori de Música de Manresa on estudia trompa i flauta de bec fins a obtenir-ne el títol de professor.

Ha participat en diverses agrupacions instrumentals i corals com l’Obrador Instrumental, l’Orfeó Manresà, Jazz Veu, Esclat Gospel Singers i Lúpulus Emsembla. També ha fet actuacions en diversos esdeveniments, en solitari o formant part d’algun grup.

Ha escrit algunes cançons per a infants amb poemes de diversos autors així com les cantates “La caça del petò”, “De com l’ornitorinc va esdevenir el rei dels animals” o “Un bon lloc per viure” per a l’Esclat.

Actualment treballa a l’Ajuntament de Manresa dirigint el “Taller de cançons de tots els temps” adreçat a la gent gran i a l’escola “Esclat” com a professor de llenguatge musical, flauta de bec i agrupacions instrumentals.

Glòria Tàpia

gloria

Sobre

S’inicia amb 8 anys amb piano clàssic a l’escola municipal de música de Súria i als conservatoris de Manresa i Terrassa. Posteriorment cursarà piano modern a l’Esclat de la mà de Celestí Vall. Amb la majoria d’edat, rep classes de cant modern a l’Aula de Música de Barcelona. Recentment ha cursat el mètode Estill Voice Craft amb Olga López a l’Esclat de Manresa.

La Glòria té una àmplia experiència professional als escenaris, doncs comença a cantar amb formacions orquestrals des de molt jove. Milità a les orquestres Eivissa (1989-1991), “Sabor sabor” (1992), “La Tribu de Santi Arisa” (1992-1996) i tots les seus grups derivats (Lakatans, Taverna de Poetes, Sardanova), “Els Amics del J&B” (1992-1997), “Miembrillos” (1993- actualitat), “DeNoche” (1997-2009), “Lucy” (2005-2007), “Bitter Kiss” (2011-2013). Actualment és la veu del grup bagenc “Zàping”. Acompanyant a l’andorrà Jordi Botey com a corista, aconsegueix ser finalista d’Eurovisió amb Andorra, amb actuacions a Catalunya, Andorra i Txèquia (2004).

Entre els enregistraments i col·laboracions, cal destacar les gravacions “Els Amics del J&B” (Estudis Sòrisa, 1993); “El Venao” (Horus, 1994) i “Taverna de Poetes” (Columna Música, 1994), ambdós amb Santi Arisa; “Miembrillos al Teatre” (single, Estudis Mànnix, 1999); la banda sonora de la pel·lícula “Pepe Guindo” (Estudis Kitflus, 1999); “Himne del Lleida” (single, Estudis Parisé, 2000); “Saudade de tí” (Albert Alabedra, Kay Studios, 2003); “Roostic Man” (DJ Roostic Man, 2004), “Angels Cry” (Jack Reymond, Picap, 2004); l’enregistrament d’un mètode d’anglès (estudis Can Pardaler, 2005); “Lucy Live” (EP, Lucy, Recso Studi, 2007); “La Rue Vacilon” (Ayvalà, Estudis Sibèlius, 2007); “Peace and rest” (single, e-bastards, 2011), l’enregistrament de cançons de l’espectacle de “Pell de Poble” (Ajuntament de Súria, 2013); Premi Sibèlius 2012: “Cançó de Teatre” (single, Estudis Music8, 2013).
En l’àmbit del gènere teatral, cal destacar el musical “T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré”, (interpretada a més de 15 teatres de tota Catalunya entre el 2009 i el 2012) guardonada amb diversos premis, entre ells el “Vila Sant Feliu de Codines a la millor actriu; i l’espectacle “Pell de Poble”

Elisabet Suero

bet-suero

Sobre

Nascuda a Manresa, creix i estudia a Barcelona. Compagina els estudis de primària amb els de solfeig, cant coral i piano, fins a quart curs, i preliminar d’harmonia, al Conservatori de Música del Liceu. Durant la secundària, al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona, aprèn a tocar la gralla, la guitarra d’acompanyament folk i l’acordió diatònic, sent aquest el seu instrument predilecte.

Després de quatre anys d’estudis de Veterinària a la UAB, viatge per Itàlia, França, Suïssa i Espanya, tocant l’acordió diatònic per carrers, fires i festes coneixent músiques i músics d’arreu. Torna a Manresa, es dedica al món de l’animació infantil i després a donar classes d’acordió diatònic, guitarra, llenguatge musical i cant coral a l’Ateneu La Vinyeta, al Casal de Viladordis i a l’Escola de Música Musicant de Cardona-Freixinet. Actualment també toca i estudia la viola de roda, el piano i l’acordió cromàtic.

Carolina Prat

Carolina-Prat

Sobre

Nascuda a Manresa l’any 1986. Cursa els estudis de Grau Mitjà de Flauta Travessera amb Pep Padró al Conservatori Professional de Música de Manresa i realitza dos cursos de perfeccionament a l’Escola Luthier a Barcelona, a càrrec de Montserrat Gascón.

Per ampliar la seva formació musical, ha assistit a cursos a càrrec de Doug Goodkin sobre el mètode Orff, Didàctica de la flauta travessera a càrrec de Fereshteh Rahbari , Música al Cinema, Composició i arranjaments musicals per l’aula, Seminari de Cant Coral a càrrec de Basilio Astúlez i Percussió corporal a càrrec de Santi Serratosa.

En una altra vessant formativa, cursa les diplomatures d’Educació Social i Teràpia ocupacional, i diversos cursos especialitzats en estimulació neurosensorial en les diverses etapes de la vida.

Marta Piera

marta-piera

Sobre

Nascuda a Granollers l’any 1974. Formada en piano clàssic al Consevatori de Josep Mª Ruera de Granollers i posteriorment realitza dos anys de piano modern a Barcelona. Ha impartit classe de piano i llenguatge musical a diferents escoles de música (Granollers, Prats de Lluçanès, Berga) i és professora a l’ Esclat de Manresa desde l’any 2008. Per ampliar els seus coneixements ha realitzat diferents cursos de pedagogia musical impartits per professors reconeguts dins del món musical (Doug Googkin de Sant Francisco, Basilio Astúlez de Bizcaya i Santi Serratosa, bateria del “Gossos”). A part del món musical ha realitzat estudis de Filologia Francesa i Traducció i Interpretació i combina la seva feina com a professora de música amb classes d’idiomes (francès, anglès).

Benjamí Palomar

Captura de pantalla 2019-02-19 a les 17.15.24

Sobre

Professor titolat amb el grau superior de música amb la especialitat de guitarra clàssica pel Conservatori Municipal de Barcelona. Des de molt jove inicià els seus estudis musicals al Conservatori Municipal de Música de la seva ciutat natal, Manresa. Aviat va destacar com a guitarrista clàssic i modern. També va estudiar tres cursos d’harmonia moderna amb Manel Camp a l’Esclat.

Ha format part de diverses formacions musicals entre elles, la més important a la que encara pertany i és director musical, K-melot, banda de rock dels 80 amb la que va enregistrar diversos albums. Component del duet acústic de versions pop-rock Akústik 2 https://www.facebook.com/grupkmelot – http://www.k-melot.com.

Va ser col·laborador habitual com a autor d’algunes de les seccions de la revista estatal Guitarra Total.

Integrant i director musical de Rock & ABBA. Banda que versiona els temes més coneguts d’Abba en un pur estil rock https://www.facebook.com/rockandabba.

Ha estat i és professor de guitarra clàssica, elèctrica, combo i llenguatge musical de diverses escoles des de l’any 1983 entre elles l’Esclat.

Arranjador, productor musical i tècnic d’estudi de maquetes musicals per a formacions emergents.

Damià Olivella

damia-olivella

Sobre

La seva passió per la música comença ben d’hora, i és als 11 anys quan aconsegueix comprar la seva primera guitarra amb la qual comença a interpretar les cançons d’artistes com Stevie Wonder, Otis Redding, Sam Cooke, Michael Jackson, entre d’altres, que formarien la seva més notable influència. De formació absolutament autodidacta, aviat compon les seves primeres cançons i comença a impartir classes de guitarra i cant. Amb 16 anys decideix deixar-ho tot per la música i dedicar-se a la composició i gravació de les primeres cançons, que posteriorment formarien part del seu primer CD. Instrumental i bàsicament experimental, compost i produït per ell i amb la guitarra com a principal protagonista, i la seva música comença a formar part en anuncis, sintonies de programes.

Es succeeixen projectes amb diverses bandes, concerts i enregistraments col·laborant amb rellevants artistes fins que decideix carregar la seva guitarra a l’esquena i aventurar-se en altres cultures, altres països on presentar les seves cançons i sobretot conèixer i aprendre diferents sons. Donant lloc al seu segon disc, no one else but me, i cantat íntegrament en anglès.

Però 2 anys més tard, Damià Olivella decideix publicar el seu primer disc en la seva llengua materna, Ara. Un treball que irromp amb força en l’escena musical catalana de tal manera que el porta a les millors sales del país, i fer-se un lloc amb èxits com Gratitud o Més enllà…

Tres anys després presenta un nou àlbum, més personal i ric en sonoritats, amb deu cançons que suposen un viatge per deu estats d’ànim diferents. És un treball eclèctic amb noves sonoritats i diverses influències que passen des de la música hindú al folk passant per la música africana, però en el qual el soul és la maxima referència. El CD està produït pel propi Olivella i compta amb col·laboracions especials de Natxo Tarrés (Gossos) i Alba Marbà.

Elena Lujan

elena

Sobre

Nascuda a Manresa, començà els estudis musicals al Conservatori Municipal de Música als 7 anys. En acabar la formació aquí, va finalitzar els estudis superiors al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.
Des de l’any 2001 ha estat membre de diversos grups musicals.
Des de l’any 2008 és professora de l’Escola de Música Esclat de Manresa en les disciplines de piano i solfeig.

Ignasi Llovet

Nasi Llobet

Sobre

Títol de professor de “hip-hop dance”, per l’escola de ball Orthos.

Toca la bateria de forma continuada des del 1995, amb un aprenentatge autodidacte.

L’any 2000 cursa formació de “tumbadoras” amb el professor NAN MERCADER.

Després de formar algunes bandes, decideix estudiar més a fons i comença la seva formació al Centre de Pedagogia Musical Activa Esclat amb Ramon Escalé, Xavi Camp i Jordi González.

També ha estudiat amb Lluís Ribalta del 2002 al 2008 aprofundint en els meus coneixements del Jazz i el Latin, mitjançant diferents mètodes d´estudi com ara “SYNCOPATION” , “STICK CONTROL”, “CHARLIE WILLCOXSON”… aconseguint una alta fluïdesa en moviments, ritme i llenguatge.

El 2005 assisteix al Drum Festival: Clínic dirigit pel bateria Horacio “El Negro” Hernandez. + Akira Jimbo …. I el 2008 assisteix al Clínic dirigit pel bateria “Gardenias, Garcia, Smith trio” i taller de percussió corporal a càrrec d´Antonio Sanchez (Tactequeté)….

El 2007 segueix la seva formació a l’Escola Taller de Músics de Barcelona.

Durant el curs 2008-2009 segueix estudiant amb Marc Miralta.

Ha participat en l´espectacle dirigit per Santi Arisa (Recinte FORUM – Barcelona 2005), a l´homenatge Ovidi Montlló (Manresa 2005).

El 2008 participa a l´homenatge Xirinacs al Palau de la Música Catalana.

Ha col·laborat amb bandes com: Albert Palomar, Els grip, Plouen, Manteka (fusió flamenca), Can Pistraus, Sapastres (grup infantil), Pallofes radioactives, Sherpa, Uf…!, Aramateix.

 

Actualment forma part de vàries agrupacions musicals: GRUP MACEDÒNIA – ARAMATEIX – EFEDEFUNK – BOOGIE DREAMS – PALANCE – EL FUGITIU.

Imparteix classes al Centre de Pedagogia Musical Activa Esclat de Manresa, a l´Escola de Música de Sant Vicenç de Castellet i a l’Escola Tallers de Berga.

Alba Logan

Alba-logan

Sobre

Manresana amb el títol de grau mig de viola en el Conservatori Municipal de Música de Manresa i llicenciada amb el títol de grau superior de música tradicional amb l’especialitat de gralla a l’Esmuc. Músic “multi-instrumentista” amb: gralles varies, tarota, sac de gemecs i altres gaites, acordió diatònic, timbal de gralla, violí i viola.

Des dels 14 anys ha anat ensenyant a diferents colles de grallers de tot el Bages i Berguedà, i treballant a diferents escoles de música del Bages.

Ha format part de diferents orquestres de música clàssica, però des de ben petita que puja als escenaris formant part (i com a substitucions) de diferents grups de música tradicional i d’altres àmbits com: Enre9 Folk, 5fònics, La Coixinera, Ganxets Grallers del Baix Camp, Metralla, Actua Produccions, Els Berros de la Cort, Banda Guillada, La Sal dels Mars, Kina Set, 3 o Res!, Xarop de Canya, Grallers del Sandvitx, Grallers 4 Arreplegats, entre altres.

Fernando Garcia

Fernando Garcia foto

Sobre

Nascut a Barcelona al 1966. S’inicià a la guitarra a la adolescència, de manera autodidacta amb diversos grups de pop i rock amateurs. Paral·lelament rep classes de guitarra amb Manel Soler, i decideix orientar-se a l’estudi de la guitarra clàssica amb Elisabeth Roma i més endavant amb Maria Humbert i Fernando Rodríguez. Regulant els estudis finalment amb Josep Maria Mangado al Conservatori de Manresa. Des d’ aleshores aprofundeix en la guitarra moderna i de jazz.

Màster en Musicoteràpia i en radio difusió i tècniques de la comunicació. Amplià els estudis d’harmonia moderna i arrengaments amb Celestí Valls i Jordi Gonzàlez i harmonia contemporània i composició amb els compositor Carles Tort i Hèctor Parra.

Marcel Casellas

Marcel Casellas foto

Sobre

Inicia la seva carrera com a cantant (tenor) a la Coral Polifònica de Puig-Reig i més tard s’icorpora com a cantant solista masculí a l’Orquestra-Cobla Rosaleda on amplia la seva experiència i formació en les vessants clàssica i la moderna. Més tard obtindrà el títol de nivell I i II de tècnica vocal “Voice Craft / Estill Voice Training System” a l’escola “Aules” de Barcelona. En la vessant clàssica, obté el títol de Grau Professional de Cant al Conservatori Municipal de Música de Manresa amb la professora i cantant Margarida Lladó, a la vegada que també ha realitzat classes amb la mezzosoprano Francesca Roig, la soprano Anna Feu i els tenors Òscar Marín i Salvador Parron. Paral·lelament, realitza durant dos anys un curs d’Interpretació i Escena per a cantants, a l’Aula d’Arts Escèniques del teatre Kursaal de Manresa, amb la professora Ada Andrés.

Darrerament el seu projecte musical més personal ha estat la creació (2006) i consolidació del grup “Cafè Trio”, projecte compartit amb la cantant Eva Solà i el pianista Jordi González, aconseguint la nominació a millor formació de Catalunya dins la seva categoria els anys 2009 i 2010 consecutivament (premis ARC).

Ha realitzat varis enregistraments musicals publicats: “Cançons d’envelat”, “Ballem en català”, “Em tens aquí”, “El primer Cafè” i “Mescla”.

Compagina la seva tasca d’intèrpret amb la de professor de cant a l’escola de música “Esclat” de Manresa i a l’Escola Municipal de música “Musicant” de Cardona.

Els projectes més recents han estat l’enregistrament de la part vocal masculina de l’espectacle “3HB” (Tres Hombres Buenos) per la Cavalcada de Reis de Madrid 2011, l’enregistrament per Catalunya Ràdio de les cançons dels jugadors del F.C. Barcelona emeses durant la transmissió d’en Joaquim Maria Puyal (La Banda de la TDP) de la temporada 2010-2011 i 2011-2012, i la participació com a tenor solista en l’òpera “El petit escuraxemeneies” de Benjamin Britten el 2012 i el 2014 a la sala gran del teatre-auditori Kursaal de Manresa.

Xavier Camp

Xevi Camp foto

Sobre

Cursà fins a 4t nivell de bateria al Centre de Pedagogia Musical Activa Esclat de Manresa amb el professor Lluís Ribalta (any 1995) i 2n nivell de piano a l’Esclat (Manresa) amb el professor David Martell (any 2003).

L’any 1999 participà al Curs al Seminari Internacional de Jazz de l’Escola Municipal d’Igualada i el 2002 al Curs de bateria a la Escuela Internacional de Arte de la Habana (Cuba) amb el bateria Walter Doval i de percussió al Instituto de Arte Superior de Cuba amb el percussionista Jorge Leiva.

D’experiència com a instrumentista, ha treballat amb: Santané i la seva gran orquestra (1994), La Tribu de Santi Arisa (1995), el grup de teatre Gog i Magog (del 1995 al 1997), grup de versions De noche (del 1997 al 2006) i el grup SAPO.

També ha acompanyat figures com Manel Camp, Gossos, Joan Isaac , Albert Pla i Maria del Mar Bonet.

Actualment toca amb els grups de jazz ODD TRIO i Tok de Prop, Dolo Beltran (Pastora), el grup de versions Zàping, el grup de versions PHABBA (covers d’ABBA) i Coll@ge..

La seva experiència com a docent comença com a professor de bateria al Centre de Pedagogia Musical Esclat de Manresa des del curs 1995-96, professor de bateria i combos a l’Escola Municipal de Música de Santpedor, professor de bateria a l’Escola Municipal de Música de Puig-Reig, professor de l’Escola de Música de Moià i professsor del Taller Musical de Berga.

Discos enregistrats: Albert Montoliu “Celler de cançons”, Ni Idea, La Tribu “Venao”, Juan Vida “ Directo Binéfar”, SAPO “Vatua l’olla”, SAPO Vatua”, SAPO” Pastanaga”, Odd Trio “Orgànic”, Odd Trio”Música catalana en clau de jazz”, M’apunto s Manresa, Damià Olivella “Ara”, Damià Olivella “Un nou sentit”.

David Bernal

David Bernal foto

Sobre

S’inicia amb el piano a l’Escola de Música Cal Moliner de Sallent a l’edat de 6 anys. Ja a l’etapa adolescent es veu atret pel món jazzístic i, sobretot gràcies al seu mentor Pepe Balasch, en descobreix la seva harmonia, el seu solfeig i les tècniques d’arranjaments. Justament, és en aquest període quan decideix ampliar a la seva formació l’estudi del trombó a l’ESCLAT de Manresa. Ràpidament, enriqueix els seus coneixements com a trombonista estudiant repertori de jazz i swing.

L’any 2013, després de finalitzar la seva etapa d’estudis al Conservatori Municipal de Música de Manresa decideix realitzar classes particulars, seminaris i “Master Classes” amb instrumentistes i compositors reconeguts internacionalment: Michael Mossman (arranjador, trompeta i trombó, EUA), Enildo Rasúa(percussió i piano, Cuba), Roger Mas (piano, Barcelona), Pepe Balasch (piano, França), David Pastor (trompetista, València), Francisco Palacios (trombó, Vinaròs), Luis Bonilla (trombó i compositor, EUA), Sigi Feigl(Big Band, Àustria), HGM Orkestar Zagreb (Big band, Croàcia), Acadèmia de Jazz (Grožnjan, Croàcia), Workshop (Kapfenberg, Àustria), Tallers Musicals d’Avinyó 2010, 2013, Manel Camp (piano, director, compositor i pedagog, Manresa), Víctor Correa (trombó, Segovia), Josep Tutusaus “Tutu” (trombó, Sitges).

Com a instrumentista té un recorregut molt versàtil, combinant formacions estrictament jazzístiques, tradicionals i més properes a gèneres com el rock o el pop: Big Bom Band de Sallent, Big Band Sant Joan de Vilatorrada, Unió Musical del Bages, Banda de Música de Cardona, diverses cobles, Kòdul, los Pachucos, Sherpah, els Laietans.

Ha tocat en escenaris com: Festival Jazz Kapfenberg 2009 (Àustria), Festival Jazz Grožnjan 2011 (Croàcia), Festival Jazz Terrassa 2012 (Plaça Vella), Nova Jazz Cava Terrassa, Teatre Kursaal Manresa, Jamboree.

També ha participat en alguns enregistraments com: Empremta (Kòdul, 2010), A la Big Bom Band (2011), Fabes Contades ( A la Big Bom Band, 2012), Single Que no ens parin! (Kòdul, 2013), Viatges i Flors (Jo Jet i Maria Ribot, 2013), Single Dentro de Tu Cama (Los Pachucos, 2014), Made in Cat (A la Big Bom Band, 2014), Temps (Ju, 2015).

Pep Bashi

pep-bashi

Sobre

M’inicio en el món musical a través de la música popular acompanyant els gegants tocant la gralla i posteriorment començo a fer classes de solfeig amb el senyor Valentí Cases i complemento més tard amb cursos de llenguatge musical a l’escola municipal de Sallent i estudis d’harmonia a l´Esclat . Alhora començo a estudiar el saxo i he rebut classes dels mestres Valentí Cases, Ferran Matarrodona, Jaume Badrenas, LLibert Fortuny, i Marc Sort. També he rebut classes de piano complementari a càrrec de Pepe Balasch i estudis de tenora amb Jordi Corderes i Joan Adam i clarinet amb Ferran Matarodona. He participat amb diferents combos sota la direcció de Celestí Vall, Ramon Escalé, Pere Barrera, Jordi Farrés, i Pepe Balasch.

Algunes formacions on he tocat són: Big Band de l’escola municipal de Sallent, Banda de l’escola municipal de Navarcles, Big Band de la Unió Musical del Bages, Banda municipal de Sabadell, Gavarresa Concos Band.

També he format part de: Orquestra Eivissa, Dau al dos (infantil), Orquestra Calida, Gog i Magog ( teatre de carrer), Orquestra Alternativa, Circustancia, Cobla Termalenca, Cobla Canigó, Orquestra Marina, Conjunt Stress Band.

En el camp de la docència he treballat en les següents escoles: l’Àtic taller musical de Solsona, Escola Municipal de St Joan de Vilatorrada, Escola Municipal de Navarcles, ESCLAT Centre de pedagogia activa, Sensibilització musical a la llar d’infants de Bagà, Escola de Música de Bagà, professor de llenguatge musical a l’escola de Vallcebre.

Pere Barrera

pere

Sobre

Realitzo estudis de solfeig, baix elèctric, harmonia i combo a l’escola de Música Esclat de Manresa amb Jordi Camp i Manel Camp.
Amplio estudis de baix elèctric, combo i harmonia a l’escola “Espai Musical Avinyó “ de Barcelona amb Curro Galvez i Paul Sthuthmer.
Asisteix a cursos intensius d’improvització i baix elèctric amb: Jeff Ballard, Jim Leff, Horacio Fumero, Benny Golson, Michael Philip Moosmann, LLibert Fortuny……
He participat i col-laborat en diversos proyectes musicals de Jazz, música tradicional i popular amb varis enregistraments.
Des de 1992 sóc profesor de baix elèctric de l’escola Municipal de Musica de Sallent, i Esclat de Manresa.Amb Habilitació concedida per el departament d’ensenyament direcció general d’ordenació educativa per impartir docència de la matèria de baix elèctric en escoles de música creades o autoritzades a l’ampara del decret 179/1993 del 27 de juliol, pel qual es regulem les escoles de música i dansa ( Dogc no 1779 de 4.08.1993)
Actualment compagino la tasca docent amb diverses col-laboracions en diferents grups i proyectes del panorama actual.