L’equip de l’Esclat

Xavier Serra

Xavier Serra

Sobre

Nascut a Manresa l’any 1994.

Va començar els seus estudis a l’Escola de Música Esclat de Manresa amb 18 anys. De més jove ja tocava la guitarra, i el 2012 va formar el grup Arlet, actualment encara en actiu.

Des del 2016 és integrant de la coral En Clau de Bages, i ha format part de vàries formacions musicals espontànies.

Va formar part del grup de percussió Batrakes de Manresa. També és dansaire de l’Esbart Manresà des dels 6 anys, i des del 2015 mestre de dansa del grup juvenil.

Des del 2013 fa classes de guitarra en escoles i particulars. Actualment, estudiant de Fisioteràpia a la FUB de Manresa.

Àuria Iglesias

foto àuria còpia

Sobre

Va iniciar els seus estudis musicals a l’edat de 7 anys a l’Escola de Música de Santpedor, on va començar a tocar el violí amb la professora Ester Hernández. Als 15 anys accedeix al Conservatori Municipal de Música de Manresa on segueix els seus estudis amb Esther Blanc.

Actualment cursa un Master d’interpretació amb Corrado Bolsi al Conservatori Superior de Música del Liceu.

Ha rebut classes d’Eva Graubin, Elena Satué, Jordi Coll i Laia Pujolassos.

Ha estat membre de la Jove Orquestra de Sant Cugat (JOSC) i la Jove Orquestra de la Catalunya Central (JOCC). Actualment és membre de la Camerata Bacasis i l’Orquestra de Joventuts Musicals de Sabadell.

Ha participat en diferents cursos de música clàssica com: Pirineos Classic, Curs Internacional de Música de Cervera, Acadèmia Internacional de quartets de Vic (rebent classes del quartet Gerhard), Kammermusikkurs für Junge Instrumentalisten (Alemanya) i Orquesta Sinfónica s.XXI (València).

 

 

Alba Vila

alba vila

Sobre

Nascuda a Manresa l’any 1996.
Va començar els estudis de piano clàssic al Conservatori Municipal de Música de Manresa. Actualment està acabant el grau en Interpretació de Música Clàssica i Contemporània al Conservatori Superior del Liceu amb Albert Attenelle. També ha cursat 5 anys de piano modern al Conservatori de Manresa.

Forma part d’una coral amateur de Manresa i treballa de professora de piano en una escola de música de Barcelona.

Roger Puig

Rutxo

Sobre

Rep formació musical a l’Escola Municipal de Música de Santa Maria d’Oló i també al Centre de Pedagogia Musical Activa l’Esclat de Manresa (bateria, percussió, combo de música moderna, combo celta…).

És membre fundador del grup de música “Brot”: bateria, productor i mànager.

També bateria i mànager del grup de música “S’temple Bar”.

Tècnic superior en producció d’audiovisuals i espectacles cursat a l’EMAV de Barcelona.

Col·labora en gravacions musicals a estudis professionals, videoclips musicals, sales de concerts, cooperatives, associacions culturals i discogràfiques independents d’arreu. També en teasers i llargmetratges de tècnic de so, elèctric i ajudant de càmera. Ara amb SpotcarFilms en diferents produccions cinematogràfiques.

Actualment imparteix classes particulars i participa en el projecte d’una Big Band per a nois/es amb risc d’exclusió social a l’institut Guillem Catà de Manresa. També treballa a l’escola Pompeu Fabra del Pont de Vilomara.

Combina la tasca pedagògica amb la gestió i programació d’esdeveniments a l’Associació cultural La Figuera d’Artés. També la producció audiovisual i espectacles a la Sala Stroika i a la discogràfica independent Propaganda pel fet de Manresa.

 

Marina López

Marina López còpia

Sobre

Comença els seus estudis musicals amb 11 anys a l’EMM de St. Vicenç de Castellet, on rep classes de piano amb David Moreno i Joan Miranda i també es forma en cant clàssic amb Anna Mateo i Elisabet Soler.

Mentre es titula en Enginyeria Mecànica, segueix la seva formació musical a Ad Libitum Escola de Música en les especialitats de piano, i música moderna, amb Anna Mariscal, Eloi Escudé i Eduard Puigrodón.

Paral·lelament també es prepara per accedir als estudis superiors de cant modern, a l’EMM Cal Moliner, de Sallent amb Pepe Fernández. També assisteix a classes de cant amb Celeste Alías i Judit Neddermann. I cursa un introductori a l’Estill Voice Craft amb Caro Guiral.

Actualment forma part de l’Orquestra Rosaleda com a cantant, i és professora de sensibilització, cant i piano a l’Ad Libitum Escola de Música.

Alba Flores

Alba Flores

Sobre

Nascuda a Berga l’any 1998. Inicia els seus estudis musicals a l’Escola Municipal de Música de Berga amb el professor de piano Marcel Escarré, on finalitzarà el nivell mitjà el 2016. Posteriorment inicia els estudis superiors de piano al Conservatori del Liceu de Barcelona en l’àmbit d’interpretació amb el professor Albert Attenelle.

També ha rebut formació en el curs intensiu del Centre de Formació Pianística Especialitzada Musikeon a València amb els professors Pablo Gómez y Luca Chiantore.

També està participant en el curs de Voice Craft de l’Olga López i ha realitzat el Seminari de Cant Coral a càrrec de Basilio Astúlez.

Actualment està estudiant el grau universitari d’Educació Primària a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Anna Soler

Anna-Soler

Sobre

Comença els estudis musicals a l’Esclat al 1977, posteriorment estudiarà al Conservatori de Manresa (Richard Talkowsky) i acabarà el grau professional al Conservatori de Barcelona l’any 1995 (Eulàlia Nosas i Pere Busquets). Ha estudiat també cant (Joana Banyeres 1997 grau professional) i Saxo (Jaume Badrenas 2001 grau professional). Llicenciada en Història de l’art per la UAB (1993).

Artisticament ha format part d’orquestres, quartet, big band i té una llarga trajectòria en el món coral amb l’orfeó Manresà i el quartet Jazzveu i l’Esclat Gospel Singers.

Ha realitzat nombrosos cursets de formació en totes les matèries en que treballa.

Ha treballat a les escoles de música de Fonollosa, Sallent, St. Joan de Vilatorrada i l’Espill de Berga.

Des de 1992 treballa a l’Esclat impartint violoncel, cambra, iniciació, Sami i llenguatge, d’on forma part de l’equip de coordinació i n’és cap d’estudis des de 2005.

David Martell

David Martell foto

Sobre

COORDINADOR DE MODERN, PIANO, HARMONIA MODERNA I ARRANJAMENTS.

És titulat en estudis superiors de piano i de solfeig pel Conservatori Municipal de Barcelona i també en l’especialitat de jazz pe l’ESMUC. Ha rebut diferents guardons: Premi d’honor d’Harmonia, 2n premi en el concurs d’interpretació musical Arjau,1r premi en el concurs de composició simfònica “Paquita Madriguera”… En la vessant pedagògica, actualment és professor de música de l’Esclat i de l’E.M.M.Artés.

Com a compositor ha escrit nombroses obres per a piano, cambra, grups de jazz, 2 obres simfòniques, una cantata…També ha posat música al documental “La travesía” i les obres de teatre “Com us deia… el rei està fotut” , “Estimat Agustí” i “Mestre Oleguer” i ha musicat la sèrie de poemes “Encanteris”, “Drapets al sol”,”Visca l’amor”, “Bon vent i barca nova”. També ha arranjat, dirigit i tocat diversos musicals i forma part de diferents grups de jazz, entre els quals “Odd Trio”. També ha tocat en diferents conjunts com “Abrília”, “Boulevard de la chanson française”, “Homenatge a Edith Piaf”…

Mariona Casellas

Mariona Casellas foto

Sobre

Va iniciar els estudis de piano a l’Escola Municipal de Música de Berga, amb Marcel Escarré. A l’edat de divuit anys va decidir continuar-los al Conservatori Municipal de Música de Barcelona on obtingué el títol de Grau Professional de piano amb la professora Maria Rosa Ribas. Finalment va accedir a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) obtenint el títol de Pedagogia en didàctica de la formació instrumental, amb el professor Jean-françois Dichamp. Al llarg de tots aquests anys, també s’ha format en l’àmbit del cant, amb la professora Àngels Miró, clarinet amb Xavier Castillo i Queralt Roca, direcció coral amb Lluís Vila, i s’ha aproximat a la música antiga amb M. Lluïsa Cortada, Heidi Tsai i Montserrat Gascón. Per altra banda, ha participat en diversos cursos sobre pedagogia musical, en concret sobre Karl Orff i Edwin E.Gordon.

Actualment treballa com a pianista en diverses corals de la comarca del Berguedà i com a repertorista en diferents projectes. Pel que fa a l’àmbit docent, imparteix classes a Bagà i a l’Esclat: Centre de Pedagogia Musical Activa, Manresa.

Ariadna Padró De La Fuente

ariadna

Sobre

Finalitza el Grau Superior de Violí al Conservatori Superior de Música de Barcelona amb Eva Graubin. Posteriorment realitza un post-grau a la Universität für Musik un Darstellende Kunst Graz (Austria) amb Maighréad Mc Crann i un segon al Conservatori del Liceu amb Corrado Bolsi.

 També ha rebut classes del Quartet Casals com a integrant del trio Alquímia, amb el que ha realitzat nombrosos concerts arreu de l’estat.

Ha estat membre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i la Joven Orquesta Nacional de Espanya. Ha col.laborat també amb l’ Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu de Barcelona , l’Orquestra Nacional d’Andorra, la Filarmonía de Galicia, la Orquesta Sinfónica de Galícia, Barcelona 216, Murtra Ensemble, l’Orquestra Barroca Catalana, l’Acadèmia 1750, la Camerata Eduard Toldrà (concertino), l’Orquestra de Cambra de Granollers, la Camerata 432, etc.

Ha realitzat varis enregistraments amb diverses formacions. Sota el Segell Ars Armonica, l’any 2008 enregistra un primer CD de música de cambra i el 2010 un segon amb el Trio Alquímia.

També ha treballat varis anys en el camp de la pedagogia. Actualment és professora de violí del Centre de Pedagogia Activa “Esclat” i del Conservatori Municipal de Música de Manresa.

Pep Torras

Pep Torras foto

Sobre

Comença els estudis musicals amb Filomena Comellas per a ingressar el 1975 a l’Escolania de Montserrat sota la direcció del pare Ireneu Segarra. Segueix després al Conservatori de Música de Manresa on estudia trompa i flauta de bec fins a obtenir-ne el títol de professor.

Ha participat en diverses agrupacions instrumentals i corals com l’Obrador Instrumental, l’Orfeó Manresà, Jazz Veu, Esclat Gospel Singers i Lúpulus Emsembla. També ha fet actuacions en diversos esdeveniments, en solitari o formant part d’algun grup.

Ha escrit algunes cançons per a infants amb poemes de diversos autors així com les cantates “La caça del petò”, “De com l’ornitorinc va esdevenir el rei dels animals” o “Un bon lloc per viure” per a l’Esclat.

Actualment treballa a l’Ajuntament de Manresa dirigint el “Taller de cançons de tots els temps” adreçat a la gent gran i a l’escola “Esclat” com a professor de llenguatge musical, flauta de bec i agrupacions instrumentals.

Ivet Sibila

Ivet Sibila foto

Sobre

Títol de Grau Mitjà en l’especialitat de Clarinet pel Conservatori Municipal de Música de Manresa amb el professor Joan Plaja.
Grau en Mestre d’Educació Infantil a la Univesitat de Vic (2011-2015).
Alumne actiu del II, III i IV Curs Internacional de Clarinet de Prades (del 2000 al 2004).
Ha rebut classes del clarinet solista de l’OBC i reconegut concertista  Josep Fuster de la professora del Conservatori Superior de Perpinyà Edwidge Giot.
Participa en una gira per Alemanya amb la Banda Simfònica de Badalona, dirigida per Manel Barea, durant els dies 19 a 24 de setembre de 2001. També viatja a Holanda amb la Coral de Clarinets de Manresa el 2004.
La seva tragectòria en el camp de la docència compta amb la seguent experiència: Professora de Clarinet al Centre d’estudis musicals del Berguedà (l’Espill) del febrer a l’agost de 2003. Professora de Clarinet a l’Escola municipal de música de Castellterçol des del curs 2003 fins el 2007. Professora de Clarinet a l’Escola st. Jordi de Fonollosa des del curs 2005 fins el 2007. Professora de Clarinet a l’Escola municipal de música de Berga el curs 2005-2006.
Actualment treballa a l’Escola municipal de música Josep M. Castella de Navàs al Centre de Pedagogia Musical Activa Esclat, de Manresa.

Glòria Tàpia Sánchez

gloria

Sobre

S’inicia amb 8 anys amb piano clàssic a l’escola municipal de música de Súria i als conservatoris de Manresa i Terrassa. Posteriorment cursarà piano modern a l’Esclat de la mà de Celestí Vall. Amb la majoria d’edat, rep classes de cant modern a l’Aula de Música de Barcelona. Recentment ha cursat el mètode Estill Voice Craft amb Olga López a l’Esclat de Manresa.

La Glòria té una àmplia experiència professional als escenaris, doncs comença a cantar amb formacions orquestrals des de molt jove. Milità a les orquestres Eivissa (1989-1991), “Sabor sabor” (1992), “La Tribu de Santi Arisa” (1992-1996) i tots les seus grups derivats (Lakatans, Taverna de Poetes, Sardanova), “Els Amics del J&B” (1992-1997), “Miembrillos” (1993- actualitat), “DeNoche” (1997-2009), “Lucy” (2005-2007), “Bitter Kiss” (2011-2013). Actualment és la veu del grup bagenc “Zàping”. Acompanyant a l’andorrà Jordi Botey com a corista, aconsegueix ser finalista d’Eurovisió amb Andorra, amb actuacions a Catalunya, Andorra i Txèquia (2004).

Entre els enregistraments i col·laboracions, cal destacar les gravacions “Els Amics del J&B” (Estudis Sòrisa, 1993); “El Venao” (Horus, 1994) i “Taverna de Poetes” (Columna Música, 1994), ambdós amb Santi Arisa; “Miembrillos al Teatre” (single, Estudis Mànnix, 1999); la banda sonora de la pel·lícula “Pepe Guindo” (Estudis Kitflus, 1999); “Himne del Lleida” (single, Estudis Parisé, 2000); “Saudade de tí” (Albert Alabedra, Kay Studios, 2003); “Roostic Man” (DJ Roostic Man, 2004), “Angels Cry” (Jack Reymond, Picap, 2004); l’enregistrament d’un mètode d’anglès (estudis Can Pardaler, 2005); “Lucy Live” (EP, Lucy, Recso Studi, 2007); “La Rue Vacilon” (Ayvalà, Estudis Sibèlius, 2007); “Peace and rest” (single, e-bastards, 2011), l’enregistrament de cançons de l’espectacle de “Pell de Poble” (Ajuntament de Súria, 2013); Premi Sibèlius 2012: “Cançó de Teatre” (single, Estudis Music8, 2013).
En l’àmbit del gènere teatral, cal destacar el musical “T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré”, (interpretada a més de 15 teatres de tota Catalunya entre el 2009 i el 2012) guardonada amb diversos premis, entre ells el “Vila Sant Feliu de Codines a la millor actriu; i l’espectacle “Pell de Poble”

Elisabet Suero Felip

bet-suero

Sobre

Nascuda a Manresa, creix i estudia a Barcelona. Compagina els estudis de primària amb els de solfeig, cant coral i piano, fins a quart curs, i preliminar d’harmonia, al Conservatori de Música del Liceu. Durant la secundària, al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona, aprèn a tocar la gralla, la guitarra d’acompanyament folk i l’acordió diatònic, sent aquest el seu instrument predilecte.

Després de quatre anys d’estudis de Veterinària a la UAB, viatge per Itàlia, França, Suïssa i Espanya, tocant l’acordió diatònic per carrers, fires i festes coneixent músiques i músics d’arreu. Torna a Manresa, es dedica al món de l’animació infantil i després a donar classes d’acordió diatònic, guitarra, llenguatge musical i cant coral a l’Ateneu La Vinyeta, al Casal de Viladordis i a l’Escola de Música Musicant de Cardona-Freixinet. Actualment també toca i estudia la viola de roda, el piano i l’acordió cromàtic.

Joan Ramon Quirante

Joan-Ramon

Sobre

Joan Ramon Quirante Martínez, neix el 1980 a Manresa. Inicia els seus estudis de flauta travessera al Conservatori de Manresa el 1988 amb el mestre Pep Padró. El 1999 comença els estudis de trombó i fiscorn amb el mestre Jordi Giménez, alternant-los amb els de flauta. Aquest any seguirà fent flauta amb el mestre Pep Miró. Aconsegueix el Títol de Grau Mitjà de flauta travessera el 2002, any en que també es diploma en Magisteri Musical en la Universitat Autònoma de Barcelona. L’any 2001 comença els estudis de trombó en el mateix Conservatori amb el mestre Jordi Masip, fins el 2007 on segueix amb el mestre Francisco Palacios fins el 2011 en el que aconsegueix el Títol de Grau Mitjà (LOGSE) en aquest instrument. Pel que fa a la flauta travessera va fer un curs (2006-2007) de perfeccionament amb la mestra Montse Gascón a l’Escola Luthier de Barcelona. El 2012 comença a estudiar tuba, instrument que segueix tocant de manera més autodidacte. Aquests darrers anys s’ha anat introduïnt en la música moderna.

Va formar part de la Unió Musical del Bages des de l’any1996 al 2006, l’Orquestra de ball Eivissa de l’any 1999 al 2002 i de la Cobla-Orquestra Rosaleda del 2002 al 2007.

Actualment forma part del grup de mestissatge “Sherpah”, de la Big Band de Sallent “A la Big Bom Band”, de la xaranga “La Chomba” i la “Cobla Canigó”.

En la vessant pedagògica, és mestre de flauta travessera i trombó de l’Esclat des del curs 2002-2003, de l’Escola de música Municipal de Calaf des del curs 2003-2004, i és mestre de música a l’Escola Vedruna d’Artés des del curs 2005-2006.

Gabriel Prieto Lucas

gabri2

Sobre

Gabriel Prieto Lucas és nascut al Pont de Vilomara (Manresa).
Inicià els seus estudis musicals a l’Escola Municipal de Música de Santpedor. Després, va continuar els seus estudis de trompeta al Conservatori Municipal de Música de Manresa amb Joan Arnau.
Posteriorment a Barcelona, obtingué el Títol Superior de Música en la especialitat de trompeta, a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb la professora Mireia Farrés.
Ha estat membre de la JONC alevins, de la JONC i de la IRO (International Regions Symphony Orchestra). També ha format part d’espectacles com el musical “Hair”, representat al teatre Apolo de Barcelona o La Cantània, a l’Auditori de Barcelona.
Ha col·laborat amb un gran nombre de cobles i conjunts d’aquest país. Com la Cobla de Cambra de Catalunya i la Orquestra de Cambra Catalana.
També és professor de trompeta en diverses escoles de música i component de la Bellpuig Cobla.

Carolina Prat

Carolina-Prat

Sobre

Nascuda a Manresa l’any 1986. Cursa els estudis de Grau Mitjà de Flauta Travessera amb Pep Padró al Conservatori Professional de Música de Manresa i realitza dos cursos de perfeccionament a l’Escola Luthier a Barcelona, a càrrec de Montserrat Gascón.

Per ampliar la seva formació musical, ha assistit a cursos a càrrec de Doug Goodkin sobre el mètode Orff, Didàctica de la flauta travessera a càrrec de Fereshteh Rahbari , Música al Cinema, Composició i arranjaments musicals per l’aula, Seminari de Cant Coral a càrrec de Basilio Astúlez i Percussió corporal a càrrec de Santi Serratosa.

En una altra vessant formativa, cursa les diplomatures d’Educació Social i Teràpia ocupacional, i diversos cursos especialitzats en estimulació neurosensorial en les diverses etapes de la vida.

Marta Piera Valls

marta-piera

Sobre

Nascuda a Granollers l’any 1974. Formada en piano clàssic al Consevatori de Josep Mª Ruera de Granollers i posteriorment realitza dos anys de piano modern a Barcelona. Ha impartit classe de piano i llenguatge musical a diferents escoles de música (Granollers, Prats de Lluçanès, Berga) i és professora a l’ Esclat de Manresa desde l’any 2008. Per ampliar els seus coneixements ha realitzat diferents cursos de pedagogia musical impartits per professors reconeguts dins del món musical (Doug Googkin de Sant Francisco, Basilio Astúlez de Bizcaya i Santi Serratosa, bateria del “Gossos”). A part del món musical ha realitzat estudis de Filologia Francesa i Traducció i Interpretació i combina la seva feina com a professora de música amb classes d’idiomes (francès, anglès).

Benjamí Palomar

Captura de pantalla 2019-02-19 a les 17.15.24

Sobre

Professor titolat amb el grau superior de música amb la especialitat de guitarra clàssica pel Conservatori Municipal de Barcelona. Des de molt jove inicià els seus estudis musicals al Conservatori Municipal de Música de la seva ciutat natal, Manresa. Aviat va destacar com a guitarrista clàssic i modern. També va estudiar tres cursos d’harmonia moderna amb Manel Camp a l’Esclat.

Ha format part de diverses formacions musicals entre elles, la més important a la que encara pertany i és director musical, K-melot, banda de rock dels 80 amb la que va enregistrar diversos albums. Component del duet acústic de versions pop-rock Akústik 2 https://www.facebook.com/grupkmelot – http://www.k-melot.com.

Va ser col·laborador habitual com a autor d’algunes de les seccions de la revista estatal Guitarra Total.

Integrant i director musical de Rock & ABBA. Banda que versiona els temes més coneguts d’Abba en un pur estil rock https://www.facebook.com/rockandabba.

Ha estat i és professor de guitarra clàssica, elèctrica, combo i llenguatge musical de diverses escoles des de l’any 1983 entre elles l’Esclat.

Arranjador, productor musical i tècnic d’estudi de maquetes musicals per a formacions emergents.

Damià Olivella

damia-olivella

Sobre

La seva passió per la música comença ben d’hora, i és als 11 anys quan aconsegueix comprar la seva primera guitarra amb la qual comença a interpretar les cançons d’artistes com Stevie Wonder, Otis Redding, Sam Cooke, Michael Jackson, entre d’altres, que formarien la seva més notable influència. De formació absolutament autodidacta, aviat compon les seves primeres cançons i comença a impartir classes de guitarra i cant. Amb 16 anys decideix deixar-ho tot per la música i dedicar-se a la composició i gravació de les primeres cançons, que posteriorment formarien part del seu primer CD. Instrumental i bàsicament experimental, compost i produït per ell i amb la guitarra com a principal protagonista, i la seva música comença a formar part en anuncis, sintonies de programes.

Es succeeixen projectes amb diverses bandes, concerts i enregistraments col·laborant amb rellevants artistes fins que decideix carregar la seva guitarra a l’esquena i aventurar-se en altres cultures, altres països on presentar les seves cançons i sobretot conèixer i aprendre diferents sons. Donant lloc al seu segon disc, no one else but me, i cantat íntegrament en anglès.

Però 2 anys més tard, Damià Olivella decideix publicar el seu primer disc en la seva llengua materna, Ara. Un treball que irromp amb força en l’escena musical catalana de tal manera que el porta a les millors sales del país, i fer-se un lloc amb èxits com Gratitud o Més enllà…

Tres anys després presenta un nou àlbum, més personal i ric en sonoritats, amb deu cançons que suposen un viatge per deu estats d’ànim diferents. És un treball eclèctic amb noves sonoritats i diverses influències que passen des de la música hindú al folk passant per la música africana, però en el qual el soul és la maxima referència. El CD està produït pel propi Olivella i compta amb col·laboracions especials de Natxo Tarrés (Gossos) i Alba Marbà.

Elena Lujan

elena

Sobre

Nascuda a Manresa, començà els estudis musicals al Conservatori Municipal de Música als 7 anys. En acabar la formació aquí, va finalitzar els estudis superiors al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.
Des de l’any 2001 ha estat membre de diversos grups musicals.
Des de l’any 2008 és professora de l’Escola de Música Esclat de Manresa en les disciplines de piano i solfeig.

Ignasi Llovet

Nasi Llobet

Sobre

Títol de professor de “hip-hop dance”, per l’escola de ball Orthos.

Toca la bateria de forma continuada des del 1995, amb un aprenentatge autodidacte.

L’any 2000 cursa formació de “tumbadoras” amb el professor NAN MERCADER.

Després de formar algunes bandes, decideix estudiar més a fons i comença la seva formació al Centre de Pedagogia Musical Activa Esclat amb Ramon Escalé, Xavi Camp i Jordi González.

També ha estudiat amb Lluís Ribalta del 2002 al 2008 aprofundint en els meus coneixements del Jazz i el Latin, mitjançant diferents mètodes d´estudi com ara “SYNCOPATION” , “STICK CONTROL”, “CHARLIE WILLCOXSON”… aconseguint una alta fluïdesa en moviments, ritme i llenguatge.

El 2005 assisteix al Drum Festival: Clínic dirigit pel bateria Horacio “El Negro” Hernandez. + Akira Jimbo …. I el 2008 assisteix al Clínic dirigit pel bateria “Gardenias, Garcia, Smith trio” i taller de percussió corporal a càrrec d´Antonio Sanchez (Tactequeté)….

El 2007 segueix la seva formació a l’Escola Taller de Músics de Barcelona.

Durant el curs 2008-2009 segueix estudiant amb Marc Miralta.

Ha participat en l´espectacle dirigit per Santi Arisa (Recinte FORUM – Barcelona 2005), a l´homenatge Ovidi Montlló (Manresa 2005).

El 2008 participa a l´homenatge Xirinacs al Palau de la Música Catalana.

Ha col·laborat amb bandes com: Albert Palomar, Els grip, Plouen, Manteka (fusió flamenca), Can Pistraus, Sapastres (grup infantil), Pallofes radioactives, Sherpa, Uf…!, Aramateix.

 

Actualment forma part de vàries agrupacions musicals: GRUP MACEDÒNIA – ARAMATEIX – EFEDEFUNK – BOOGIE DREAMS – PALANCE – EL FUGITIU.

Imparteix classes al Centre de Pedagogia Musical Activa Esclat de Manresa, a l´Escola de Música de Sant Vicenç de Castellet i a l’Escola Tallers de Berga.

Alba Logan

Alba-logan

Sobre

Manresana amb el títol de grau mig de viola en el Conservatori Municipal de Música de Manresa i llicenciada amb el títol de grau superior de música tradicional amb l’especialitat de gralla a l’Esmuc. Músic “multi-instrumentista” amb: gralles varies, tarota, sac de gemecs i altres gaites, acordió diatònic, timbal de gralla, violí i viola.

Des dels 14 anys ha anat ensenyant a diferents colles de grallers de tot el Bages i Berguedà, i treballant a diferents escoles de música del Bages.

Ha format part de diferents orquestres de música clàssica, però des de ben petita que puja als escenaris formant part (i com a substitucions) de diferents grups de música tradicional i d’altres àmbits com: Enre9 Folk, 5fònics, La Coixinera, Ganxets Grallers del Baix Camp, Metralla, Actua Produccions, Els Berros de la Cort, Banda Guillada, La Sal dels Mars, Kina Set, 3 o Res!, Xarop de Canya, Grallers del Sandvitx, Grallers 4 Arreplegats, entre altres.

Fernando Garcia

Fernando Garcia foto

Sobre

Nascut a Barcelona al 1966. S’inicià a la guitarra a la adolescència, de manera autodidacta amb diversos grups de pop i rock amateurs. Paral·lelament rep classes de guitarra amb Manel Soler, i decideix orientar-se a l’estudi de la guitarra clàssica amb Elisabeth Roma i més endavant amb Maria Humbert i Fernando Rodríguez. Regulant els estudis finalment amb Josep Maria Mangado al Conservatori de Manresa. Des d’ aleshores aprofundeix en la guitarra moderna i de jazz.

Màster en Musicoteràpia i en radio difusió i tècniques de la comunicació. Amplià els estudis d’harmonia moderna i arrengaments amb Celestí Valls i Jordi Gonzàlez i harmonia contemporània i composició amb els compositor Carles Tort i Hèctor Parra.

Ferran Compte

Ferran Compte foto

Sobre

Ferran Compte músic format amb “ADN” Esclat, amb Manel Camp, Jordi Camp, Carles Cases, Jordi Badia, Francesc Gener, Xavier Perostes i Albert Cubero, entre d’altres.
Ha estudiat guitarra jazz al Taller de Músics i ha fet tallers i cursets de informàtica musical, edició de partitures i programació MIDI.

Taller de percussió corporal, amb Santi Serratosa.

Actualment és professor de guitarra elèctrica, taller i combo de l’escola ESCLAT (Centre de Pedagogia Musical Activa) de Manresa..
- Professor de guitarra elèctrica en el projecte BIG BAND CATÀ amb alumnes de 1r i 2n d’ESO del IES Guillem Catà de Manresa. També fent arranjaments adaptats pels alumnes de la Big Band.

També ha treballat com a professor de guitarra elèctrica a L’ESPILL (Centre d’estudis Musicals del Berguedà).

Ha participat en el programa d’audicions Musicals a les escoles en el Pla d’activitats de suport als Centres del Bages, duent a terme audicions d’instrument, per alumnes de llar d’infants fins a instituts.

Ha participat en la creació i representació de la part musical en els Espectacles “Històries al Detall” i “Wonderfool Clown”, de la companyia Marcel Gros per tot l’estat espanyol.

Ha treballat com a guitarrista i baixista en les orquestres, Vila de Blanes, Sensació i Càlida.
 Va crear i forma part del trio Xarop de nit.

Ha col·laborat com a músic amb la Coral Estel de Gironella, en els espectacles: Estel Irish Pub (banjo) – Estel Christmas Party (banjo) – Joseph i la Meravellosa Capa de Colors (guitarra elèctrica) – De Cavallers i Trobadors, espectacle de musica Medieval (guitarra clàssica). Els Miserables (guitarra clàssica i baix). – Una història d’Àfrica basat en el musical El Rei Lleó(baix).

Marcel Casellas

Marcel Casellas foto

Sobre

Inicia la seva carrera com a cantant (tenor) a la Coral Polifònica de Puig-Reig i més tard s’icorpora com a cantant solista masculí a l’Orquestra-Cobla Rosaleda on amplia la seva experiència i formació en les vessants clàssica i la moderna. Més tard obtindrà el títol de nivell I i II de tècnica vocal “Voice Craft / Estill Voice Training System” a l’escola “Aules” de Barcelona. En la vessant clàssica, obté el títol de Grau Professional de Cant al Conservatori Municipal de Música de Manresa amb la professora i cantant Margarida Lladó, a la vegada que també ha realitzat classes amb la mezzosoprano Francesca Roig, la soprano Anna Feu i els tenors Òscar Marín i Salvador Parron. Paral·lelament, realitza durant dos anys un curs d’Interpretació i Escena per a cantants, a l’Aula d’Arts Escèniques del teatre Kursaal de Manresa, amb la professora Ada Andrés.

Darrerament el seu projecte musical més personal ha estat la creació (2006) i consolidació del grup “Cafè Trio”, projecte compartit amb la cantant Eva Solà i el pianista Jordi González, aconseguint la nominació a millor formació de Catalunya dins la seva categoria els anys 2009 i 2010 consecutivament (premis ARC).

Ha realitzat varis enregistraments musicals publicats: “Cançons d’envelat”, “Ballem en català”, “Em tens aquí”, “El primer Cafè” i “Mescla”.

Compagina la seva tasca d’intèrpret amb la de professor de cant a l’escola de música “Esclat” de Manresa i a l’Escola Municipal de música “Musicant” de Cardona.

Els projectes més recents han estat l’enregistrament de la part vocal masculina de l’espectacle “3HB” (Tres Hombres Buenos) per la Cavalcada de Reis de Madrid 2011, l’enregistrament per Catalunya Ràdio de les cançons dels jugadors del F.C. Barcelona emeses durant la transmissió d’en Joaquim Maria Puyal (La Banda de la TDP) de la temporada 2010-2011 i 2011-2012, i la participació com a tenor solista en l’òpera “El petit escuraxemeneies” de Benjamin Britten el 2012 i el 2014 a la sala gran del teatre-auditori Kursaal de Manresa.

Xavier Camp

Xevi Camp foto

Sobre

Cursà fins a 4t nivell de bateria al Centre de Pedagogia Musical Activa Esclat de Manresa amb el professor Lluís Ribalta (any 1995) i 2n nivell de piano a l’Esclat (Manresa) amb el professor David Martell (any 2003).

L’any 1999 participà al Curs al Seminari Internacional de Jazz de l’Escola Municipal d’Igualada i el 2002 al Curs de bateria a la Escuela Internacional de Arte de la Habana (Cuba) amb el bateria Walter Doval i de percussió al Instituto de Arte Superior de Cuba amb el percussionista Jorge Leiva.

D’experiència com a instrumentista, ha treballat amb: Santané i la seva gran orquestra (1994), La Tribu de Santi Arisa (1995), el grup de teatre Gog i Magog (del 1995 al 1997), grup de versions De noche (del 1997 al 2006) i el grup SAPO.

També ha acompanyat figures com Manel Camp, Gossos, Joan Isaac , Albert Pla i Maria del Mar Bonet.

Actualment toca amb els grups de jazz ODD TRIO i Tok de Prop, Dolo Beltran (Pastora), el grup de versions Zàping, el grup de versions PHABBA (covers d’ABBA) i Coll@ge..

La seva experiència com a docent comença com a professor de bateria al Centre de Pedagogia Musical Esclat de Manresa des del curs 1995-96, professor de bateria i combos a l’Escola Municipal de Música de Santpedor, professor de bateria a l’Escola Municipal de Música de Puig-Reig, professor de l’Escola de Música de Moià i professsor del Taller Musical de Berga.

Discos enregistrats: Albert Montoliu “Celler de cançons”, Ni Idea, La Tribu “Venao”, Juan Vida “ Directo Binéfar”, SAPO “Vatua l’olla”, SAPO Vatua”, SAPO” Pastanaga”, Odd Trio “Orgànic”, Odd Trio”Música catalana en clau de jazz”, M’apunto s Manresa, Damià Olivella “Ara”, Damià Olivella “Un nou sentit”.

David Bernal

David Bernal foto

Sobre

S’inicia amb el piano a l’Escola de Música Cal Moliner de Sallent a l’edat de 6 anys. Ja a l’etapa adolescent es veu atret pel món jazzístic i, sobretot gràcies al seu mentor Pepe Balasch, en descobreix la seva harmonia, el seu solfeig i les tècniques d’arranjaments. Justament, és en aquest període quan decideix ampliar a la seva formació l’estudi del trombó a l’ESCLAT de Manresa. Ràpidament, enriqueix els seus coneixements com a trombonista estudiant repertori de jazz i swing.

L’any 2013, després de finalitzar la seva etapa d’estudis al Conservatori Municipal de Música de Manresa decideix realitzar classes particulars, seminaris i “Master Classes” amb instrumentistes i compositors reconeguts internacionalment: Michael Mossman (arranjador, trompeta i trombó, EUA), Enildo Rasúa(percussió i piano, Cuba), Roger Mas (piano, Barcelona), Pepe Balasch (piano, França), David Pastor (trompetista, València), Francisco Palacios (trombó, Vinaròs), Luis Bonilla (trombó i compositor, EUA), Sigi Feigl(Big Band, Àustria), HGM Orkestar Zagreb (Big band, Croàcia), Acadèmia de Jazz (Grožnjan, Croàcia), Workshop (Kapfenberg, Àustria), Tallers Musicals d’Avinyó 2010, 2013, Manel Camp (piano, director, compositor i pedagog, Manresa), Víctor Correa (trombó, Segovia), Josep Tutusaus “Tutu” (trombó, Sitges).

Com a instrumentista té un recorregut molt versàtil, combinant formacions estrictament jazzístiques, tradicionals i més properes a gèneres com el rock o el pop: Big Bom Band de Sallent, Big Band Sant Joan de Vilatorrada, Unió Musical del Bages, Banda de Música de Cardona, diverses cobles, Kòdul, los Pachucos, Sherpah, els Laietans.

Ha tocat en escenaris com: Festival Jazz Kapfenberg 2009 (Àustria), Festival Jazz Grožnjan 2011 (Croàcia), Festival Jazz Terrassa 2012 (Plaça Vella), Nova Jazz Cava Terrassa, Teatre Kursaal Manresa, Jamboree.

També ha participat en alguns enregistraments com: Empremta (Kòdul, 2010), A la Big Bom Band (2011), Fabes Contades ( A la Big Bom Band, 2012), Single Que no ens parin! (Kòdul, 2013), Viatges i Flors (Jo Jet i Maria Ribot, 2013), Single Dentro de Tu Cama (Los Pachucos, 2014), Made in Cat (A la Big Bom Band, 2014), Temps (Ju, 2015).

Pep Bashi

pep-bashi

Sobre

M’inicio en el món musical a través de la música popular acompanyant els gegants tocant la gralla i posteriorment començo a fer classes de solfeig amb el senyor Valentí Cases i complemento més tard amb cursos de llenguatge musical a l’escola municipal de Sallent i estudis d’harmonia a l´Esclat . Alhora començo a estudiar el saxo i he rebut classes dels mestres Valentí Cases, Ferran Matarrodona, Jaume Badrenas, LLibert Fortuny, i Marc Sort. També he rebut classes de piano complementari a càrrec de Pepe Balasch i estudis de tenora amb Jordi Corderes i Joan Adam i clarinet amb Ferran Matarodona. He participat amb diferents combos sota la direcció de Celestí Vall, Ramon Escalé, Pere Barrera, Jordi Farrés, i Pepe Balasch.

Algunes formacions on he tocat són: Big Band de l’escola municipal de Sallent, Banda de l’escola municipal de Navarcles, Big Band de la Unió Musical del Bages, Banda municipal de Sabadell, Gavarresa Concos Band.

També he format part de: Orquestra Eivissa, Dau al dos (infantil), Orquestra Calida, Gog i Magog ( teatre de carrer), Orquestra Alternativa, Circustancia, Cobla Termalenca, Cobla Canigó, Orquestra Marina, Conjunt Stress Band.

En el camp de la docència he treballat en les següents escoles: l’Àtic taller musical de Solsona, Escola Municipal de St Joan de Vilatorrada, Escola Municipal de Navarcles, ESCLAT Centre de pedagogia activa, Sensibilització musical a la llar d’infants de Bagà, Escola de Música de Bagà, professor de llenguatge musical a l’escola de Vallcebre.

Pere Barrera Gonzalez

pere

Sobre

Realitzo estudis de solfeig, baix elèctric, harmonia i combo a l’escola de Música Esclat de Manresa amb Jordi Camp i Manel Camp.
Amplio estudis de baix elèctric, combo i harmonia a l’escola “Espai Musical Avinyó “ de Barcelona amb Curro Galvez i Paul Sthuthmer.
Asisteix a cursos intensius d’improvització i baix elèctric amb: Jeff Ballard, Jim Leff, Horacio Fumero, Benny Golson, Michael Philip Moosmann, LLibert Fortuny……
He participat i col-laborat en diversos proyectes musicals de Jazz, música tradicional i popular amb varis enregistraments.
Des de 1992 sóc profesor de baix elèctric de l’escola Municipal de Musica de Sallent, i Esclat de Manresa.Amb Habilitació concedida per el departament d’ensenyament direcció general d’ordenació educativa per impartir docència de la matèria de baix elèctric en escoles de música creades o autoritzades a l’ampara del decret 179/1993 del 27 de juliol, pel qual es regulem les escoles de música i dansa ( Dogc no 1779 de 4.08.1993)
Actualment compagino la tasca docent amb diverses col-laboracions en diferents grups i proyectes del panorama actual.

Cristina Zafra

Cristina-Zafra

Sobre

Formada en piano clàssic al Conservatori de Música de Manresa, i, posteriorment, en piano modern al taller de músics de Barcelona, combina la formació instrumental amb la vocal. Treballa en formacions musicals diverses: AirSoul, K-niques, Orquestra Mitjanit… alhora que s’especialitza en l’ensenyament musical actiu al centre Musicaktiva de Barcelona. Actualment compagina la pedagogia musical amb la il·lustració i el desenvolupament de diversos projectes artístics multidisciplinars.