MARCEL CASELLAS

Marcel Casellas fotoInicia la seva carrera com a cantant (tenor) a la Coral Polifònica de Puig-Reig i més tard s’icorpora com a cantant solista masculí a l’Orquestra-Cobla Rosaleda on amplia la seva experiència i formació en les vessants clàssica i la moderna. Més tard obtindrà el títol de nivell I i II de tècnica vocal “Voice Craft / Estill Voice Training System” a l’escola “Aules” de Barcelona. En la vessant clàssica, obté el títol de Grau Professional de Cant al Conservatori Municipal de Música de Manresa amb la professora i cantant Margarida Lladó, a la vegada que també ha realitzat classes amb la mezzosoprano Francesca Roig, la soprano Anna Feu i els tenors Òscar Marín i Salvador Parron. Paral·lelament, realitza durant dos anys un curs d’Interpretació i Escena per a cantants, a l’Aula d’Arts Escèniques del teatre Kursaal de Manresa, amb la professora Ada Andrés.

Darrerament el seu projecte musical més personal ha estat la creació (2006) i consolidació del grup “Cafè Trio”, projecte compartit amb la cantant Eva Solà i el pianista Jordi González, aconseguint la nominació a millor formació de Catalunya dins la seva categoria els anys 2009 i 2010 consecutivament (premis ARC).

Ha realitzat varis enregistraments musicals publicats: “Cançons d’envelat”, “Ballem en català”, “Em tens aquí”, “El primer Cafè” i “Mescla”.

Compagina la seva tasca d’intèrpret amb la de professor de cant a l’escola de música “Esclat” de Manresa i a l’Escola Municipal de música “Musicant” de Cardona.

Els projectes més recents han estat l’enregistrament de la part vocal masculina de l’espectacle “3HB” (Tres Hombres Buenos) per la Cavalcada de Reis de Madrid 2011, l’enregistrament per Catalunya Ràdio de les cançons dels jugadors del F.C. Barcelona emeses durant la transmissió d’en Joaquim Maria Puyal (La Banda de la TDP) de la temporada 2010-2011 i 2011-2012, i la participació com a tenor solista en l’òpera “El petit escuraxemeneies” de Benjamin Britten el 2012 i el 2014 a la sala gran del teatre-auditori Kursaal de Manresa.