grups vocals i instrumentals

Cor Juvenil: Nou Codi

El cor juvenil, batejat aquest curs pels seus components com a Nou Codi, està adreçat a nois i noies de 10 a 18 anys, tinguin o no coneixements musicals previs.

Tot i que el punt de partida és el treball vocal, en el cor de l’esclat aquesta és l’excusa inicial per desenvolupar un treball creatiu que abraça diferents disciplines, i que permet l’expressió lliure dels alumnes a partir de la creació de petits espectacles. A partir de la cançó, per una banda es treballa l’ús del cos, la paraula, i diferents aspectes plàstics i escènics per tal que els alumnes no es limitin a cantar unes cançons a veus sinó que obtinguin recursos propis per crear un espectacle en la visió més àmplia possible, i, per altra banda, es dona importància al treball en equip per tal que això sigui possible.

Professor curs 2015-16: Cristina Zafra

 

Vocal Sclat’s

El vocal’s Sclat és el cor d’adults de l’esclat. Està adreçat a totes les persones a partir de 18 anys, tinguin o no coneixements musicals previs. El treball coral és una molt bona manera no només de treballar la veu, l’escolta, i multitud d’aspectes musicals, sinó de passar una bona estona envoltats de gent amb ganes de cantar.

Professor curs 2015-16: Laia Boixadós


 

Orquestra

Obert a tots els alumnes de corda (violí, viola, violoncel, guitarra clàssica), clarinet, oboè, flauta travessera, trompeta i piano (a partir de segon nivell).

Tocar en grup és essencial i enriqueix la formació de qualsevol instrumentista. Aprendre a escoltar, compartir, ser peça imprescindible d’un conjunt… Tot això enriqueix el treball individual que es fa a les classes d’instrument i, a més, tocar l’instrument pren molt més sentit si es fa en companyia d’altres alumnes amb les mateixes inquietuds.

45” de classe setmanal.

Professora curs 2015-16: Anna Soler.


Música de cambra

Dirigit a alumnes que estiguin, com a mínim, en el 3r curs d’instrument.

Formacions de 2 a 4 intèrprets on es treballa repertori cambrístic.

L’objectiu d’aquesta assignatura és el treball de la interpretació en grup, aprendre a escoltar i a construir les obres en conjunt, i a gaudir de la possiblitat de compartir l’experiència de la música.

45 minuts setmanals.

Professora curs 2015-16: Mariona Casellas


Combos

Combo modern

En música moderna, els combos són grups de 3, 4 o més músics, i estan adreçats a alumnes de més de 14 anys i també als adults, que tinguin un nivell mínim de tercer o quart curs d’instrument.

Se segueix treballant col·lectivament la lectura, la compenetració entre els músics, el treball dels diferents estils i els seus patrons rítmics (des dels clàssics del pop i el rock a estàndards de jazz, latin…), les estructures de les peces, la improvisació, etc, i tot plegat amb el propòsit de donar sentit a l’estudi individual que cada alumne fa a casa.

1 hora de classe setmanal.

Professors curs 2015-16: Pep Bashi, David Martell, Benjamí Palomar i Cristina Zafra.

Combo de música celta

Adreçat a alumnes que els agradi la música celta, tradicional, i que el seu instrument tingui les característiques adequades a l’estil, des de la veu, el violí, la gaita , el sac de gemecs, la tarota, el whistle, l’acordió, la flauta travessera, i la base rítmica: piano, guitarra acústica i elèctrica, baix i bateria.

1 hora de classe setmanal.

Combo de música tradicional

Adreçat a alumnes iniciats en els instruments de sac de gemecs, gralla, tible, tarota, flabiol i tamborí, que els agradi la música tradicional catalana i que tinguin ganes de passar-s’ho bé tocant en grup.

Tocar en grup és essencial i enriqueix la formació de qualsevol instrumentista. Aprendre a escoltar, compartir, ser peça imprescindible d’un conjunt… Tot això dóna sentit al treball individual que es fa a les classes d’instrument.

1 hora de classe setmanal.

Class Start

Classes relacionades